Fond živé planety ČP INVEST - nová a jedinečná investícia

Praha (16. júla 2007) - ČP INVEST investiční společnost, a. s. dnes začína s predajom úplne nového a na českom trhu jediného produktu svojho druhu, ktorým je Fond živé planety ČP INVEST. Tento fond sa orientuje na spoločnosti pôsobiace v ekologických oblastiach, ako sú napr. spracovanie a úprava vody, ekologický controlling, recyklácia, biopotraviny, alternatívne zdroje energie, nové materiály, nanotechnológie. ČP INVEST je prvou českou správcovskou spoločnosťou ponúkajúcou fond s touto ojedinelou investičnou stratégiou, ktorý je zároveň zaisťovaný proti menovému riziku. Fond živé planety je otvoreným podielovým fondom, ktorého odporúčaný investičný horizont je päť rokov a viac. S ohľadom na dynamiku zahrnutých sektorov je určený investorom, ktorí hľadajú možnosť vysokého zhodnotenia a sú tak ochotní tolerovať výraznejšiu kolísavosť svojho majetku.

"Témy životného prostredia a udržateľného rozvoja sa dostávajú stále viac do popredia záujmu nielen politických debát, ale aj korporátnych subjektov. Firmy, ktoré ponúkajú riešenia v kombinácii s udržateľným rozvojom, majú do budúcna predpoklady pre dlhodobý rastový trend. Z týchto predpokladov vychádza investičná stratégia nášho fondu," vysvetľuje Milan Tomášek, portfólio manažér fondu. "Primárnym kritériom výberu jednotlivých spoločností do portfólia fondu je ich aktívny prístup k zmene klímy, ekologické správanie a sociálna zodpovednosť," dodáva Tomášek. Investičná stratégia fondu sa riadi heslom - "Nech je Zem miestom pre život našich detí".

Fond živé planety ČP INVEST je fondom zmiešaným, ktorý nie je európskym fondom. Do fondu je možné investovať kedykoľvek, nie je obmedzený obdobím trvania, ani žiadnou upisovacou lehotou. Počas 1 mesiaca odo dňa začatia predaja fondu, teda do 15.8. 2007 vrátane, sa podielové listy fondu predávajú a odkupujú za nominálnu hodnotu 1 Kč. Po uplynutí tohto obdobia bude fond denne oceňovaný aktuálnou hodnotou. Príloha: Fond živé planety ČP INVEST - investícia do budúcnosti našej planéty (prioritné oblasti záujmu)